Läsblogg v. 11

Den här veckan ska du titta lite närmare på HUR boken är skriven, dvs. berättarperspektiv, disposition och stil.

Berättarperspektiv
Från vems perspektiv får du uppleva historien? Är boken skriven i första- eller tredjeperson? Vad är dina egna tankar kring att författaren valt det berättarperspektivet?
Disposition
I vilken ordning berättas saker och ting? Är handlingen kronologisk (från början till slut) eller omkastad på något sätt (t ex parallellhandlingar eller tillbakablickar)? Vad är dina egna tankar kring att författaren valt att berätta på det sättet?
Stil
Hur är språket i boken? Är språket enkelt eller avancerat? Fundera över ordval, meningsbyggnad och stil och varför boken är skriven på det sättet. Vad är dina egna tankar kring att författaren valt att skriva på det sättet?

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet